Lotto

Spela lotto

Att kamma hem den rätta lottoraden är säkert en dröm som alla önskat att bli sann någon dag. Lotto har alltid varit folkets favorit och i dagens läge har du chansen att kamma hem storvinster två gånger i veckan, genom att tipsa lottoraden onsdag – eller lottoraden lördag. Även om casinospel lockar fler spelare idag är lotto fortfarande populärt. Även här kan man ibland få en bonus när man spelar online.

Speltiderna i Sverige går enligt följande:

  • Lottoraden lördag: 19:55 på TV4
  • Lottoraden onsdag: 18:25 på TV4

Om du vill ha chansen på de frestande miljonvinsterna, ja då gäller det att köpa en spelkupong, det är ingen nytta att drömma om miljonvinster om du aldrig köper en kupong. Ta tillfället i akt nu och köp en spelkupong till nästa dragning.

Om lottoraden onsdag, lottoraden lördag och lotto i överlag är ett helt nytt begrepp för dig, så kan du hänga med på en kort introduktion till lotto-världen här nedan!

Börja spela Lotto

Detta välkända turspel går ut på att helt enkelt pricka in 7 rätt utav 35 nummer. Du väljer dina egna 7 lyckonummer, för att kamma hem drömvinster gäller det att också spela med joker.

Att spela med ett spelsystem innebär att du får välja fler än 7 nummer utan att du behöver fylla i och köpa fler enkelrader. Det finns grymt många olika spelvarianter i detta klassiska turspel, och det kan garanterat kännas en smula förvirrande när du spelar första gången.

Men det är inget du behöver oroa dig för, eftersom när du väl köpt din första kupong så kommer du snabbt att ha en uppfattning av hur turspelet går till, vartefter du kan även öka spänningen och ett tips är att spela med olika spelsystem.

För att ha chansen på de riktigt stora jackpot vinsterna måste du spela för minst tre kronor och vara med i både Lotto eller VikingLotto och jokerraden. Om du har turen och kammar hem 7 rätt och minst 2 rätt på jokerdragningen – ja då har du vunnit den allra högsta vinstpotten!

Att pricka in rätt lotto resultat är inte så himla enkelt, men chansen finns. Det gäller att pricka in hela 7 rätt nummer som slumpmässigt dras mellan 1 till 35. Den teoretiska chansen att du kammar hem jackpot vinsten genom att pricka in alla 7 nummer rätt är 1 på 6 724 520. Enligt sannolikhetsläran så borde du alltså ha en kupong med 7 rätt om du lämnar in totalt 6 724 520 stycken olika lotto kuponger. Det ka låta som en väldigt avlägsen dröm – men chansen finns, och plötsligt kanske händer det! Chansen att du blir miljonär genom att spela är garanterat mycket högre än att om du inte spelar.

Lottonummer

Spela lotto så här

Att börja spela lotto är väldigt enkelt, du behöver endast välja dina 7 lyckonummer och hålla tummarna att de slumpvis dragna numrerade bollarna har samma nummer. Du kan också spela med olika spel system där du har chansen att välja fler nummer än 7, vilket höjer dina vinstmöjligheter drastiskt, men det är också en smula dyrare att spela med olika spelsystem.

I tillägg till huvudspelet så gäller det också att pricka in rätt joker resultat för att ha en chans på de allra högsta vinsterna. Joker är ett tilläggsspel till lotto, där det gäller att pricka in åtminstone 2 vidstående nummer på jokerraden från endera håll, dvs. från vänster till höger eller höger till vänster. Jackpot vinsten i lotto betalas ut om du har alla 7 rätt nummer i huvudspelet + minst 2 rätt på jokerdragningen.

Den frestande drömvinsten lanserades 2005, och det är ett progressivt jackpottsystem som startas från 50 miljoner kronor men växer varje vecka ifall ingen lycklig vinnare råkar ha en fullträff, vilket innebär att den kan växa upp till flera hundratals miljoner kronor. Den högsta någonsin vunna drömvinsten är dryga 238 miljoner kronor, som en spelare från Norrköping vann den 20 april 2013.

Eurolotto

Eurolotto är ett klassiskt turspel som lanserades 7 februari 2004, där det gäller att gissa de slumpvis dragna vinnande nummer. Du väljer fem nummer från 1 till 50, också två så kallade stjärnnummer utav totalt 11 nummer. Dragningen sker varje tisdag och fredag sen kväll.

Eurojackpot

Eurojackpot är en ny spelvariant av Lotto där flera olika europeiska spelbolag samarbetar, spelet lanserades i Sverige 28 januari 2013. Du kan kamma hem rätta eurojackpot resultat i hela 16 europeiska länder. Eurojackpot dragningen sker sent på fredagskvällar på TV4.

Börja spela Eurojackpot

Att pricka in rätt Eurojackpot resultat kan kännas som en avlägsen dröm, men sannolikheten att du kammar hem någon sorts vinst är faktiskt 1 på 21 och återbetalningsprocenten ligger på cirka 50%. Jackpot vinsterna har du dock inte lika stor chans på, men det är alltid någon lycklig vinnare som kammar hem miljonvinsterna varje vecka – kanske det är du som har rätt eurojackpot resultat i nästa dragning?